طرز تهیه مربای بالنگ  و مربای توت فرنگی:

  1. مربای بالنگ

  2. مربای توت فرنگی

مواد لازم برای مربای بالنگ تازه

  • بالنگ تازه 4 عدد درشت
  • آب لیمو یا آب بالنگ نصف استکان کوچک
  • شکر هم وزن بالنگ ها

مربای بالنگ تازه

مربای بالنگ خانگی

طرز تهیه مربای بالنگ تازه خوشمزه

 ابتدا باید بالنگ ها را خوب بشویید و پوست آنها را نازک بر دارید سپس از وسط نصف کنید و مغز آن را بر دارید و به اندازهای دلخواه ببرید. بالنگ ها را یک ساعت در آب سرد قرار دهید و بعد آبکشی کنید. بعد از آن  ،آنها را یک شبانه روز در آب آهک بریزید . پس از سپری شدن این زمان بالنگ ها را از آب آهک بیرون بیاورید و دوباره داخل آب سرد بریزید و آب را روی حرارت قرار دهید تا به تدریج  به جوش بیاید.یکی دو جوش که خوردند بلافاصله آب زردش را خارج میکنیم چون آبش تلخ است.دوباره آنها را درداخل آب سر میریزیم تا به جوش بیاید.این دفعه بالنگ ها  را 20 دقیقه میجوشانیم و دوباره آب را خالی میکنیم . این کار را 4 بار تکرار میکنیم تا هم بالنگ ها بپزند و هم تلخی آنها کاملا از بین برود.

بعد از گذراندن این مرحله بالنگ ها را در آب سرد بریزید تا کمی بماند .

شکر و دو لیوان آب را مخلوط کنید  و بر روی حرارت قرار دهید تا آب بجوشد و شکر حل شود و شربت غلیظی بدست بیاید.

و وقتی شربت سرد شد بالنگ ها را از آب سرد خارج کنید و داخل شربت غلیظ شده بریزد . 

نگهداری بالنگ ها در شربت برای دو ساعت

2 ساعت بالنگ ها را در شربت نگه دارید سپس روی حرارت قرار دهید تا شربت دوباره  یکی  دو جوش بزند.در آخر هم آب لیمو را هم برای خوش طعم تر شدن مربا و هم برای جلوگیری از شکرک زدن مربا داخل آن بریزید و وقتی شربت قوام کافی را بدست آورد مربا را از روی حرارت بردارید تا خنک شود.

بعد مربا را در ظرف های مورد نظر بریزد و در یخچال نگهداری کنید

در گوناگون95 همراه ما باشید.

خیلی آسان مربای توت فرنگی بپزید

 کسانی که توت فرنگی دوست دارند، حتما اهل مربای توت فرنگی هم هستند. اگر شما هم از طرفداران مربای توت فرنگی به شمار می روید، می توانید ساده ترین روش پخت و تهیه مربای توت فرنگی در خانه را اینجا آموزش ببینید.

مربای توت فرنگی

مواد لازم برای تهیه مربای توت فرنگی

  • توت فرنگی :یک کیلو
  • شکر :800 گرم
  • جوهر لیمو :نوک قاشق چایخوری
  • آب:نصف لیوان

 

درست کردن مربای توت فرنگی خوش رنگ و با مزه

طرز تهیه مربای توت فرنگی

برای درست کردن مربای توت فرنگی به هیچ وجه از توت فرنگی های گلخانه ای استفاده نکنید.سعی کنید از توت فرنگی های ریزتر برای درست کردن مربا استفاده کنید.

 برای شروع کار باید اول توت فرنگی ها را خوب بشویید و اجازه دهید تا در داخل آبکش آب اضافی آن گرفته شود.

سپس برگ های آن را جدا کنید و در داخل قابلمه لعابی که گنجایشش 3 برابر مقدار توت فرنگی هاست می ریزیم.

به این روش که اول مقداری از توت فرنگی ها را می ریزیم و بعد روی آنها شکر و به همین ترتیب 2 الی 3 بار این کار را انجام میدهیم.

در آخر نصف لیوان آبی را که داشتیم به توت فرنگی ها اضافه میکنیم.

 

تهیه مربای توت فرنگی

درست کردن مربای توت فرنگی به همین راحتی

در ظرف لعابی را میبندیم و به مدت 12 ساعت در یخچال میگذاریم تا شکر در توت فرنگی ها حل شود.

بعد از 12 ساعت استراحت توت فرنگی ها در شکر ،آنها را بر روی حرارت زیاد قرار میدهیم تا بجوش آید . لازم نیست زیاد هم بزنید ولی باید حتما بالا سر مرباها باشید تا سر ریز نشود.

کف سر مربا هم باید با قاشق گرفته شود تا مربا شفاف شود.

مربای توت فرنگی باید نیم ساعت روی حرارت بالا بجوشد تا قوام بیاید و برای سرریز نشدن آن میتوانید مدام با قاشق مربا را هم بزنید .

در مرحله آخر جوهر لیمو را اضافه میکنیم و مربا را از روی حرارت بر میداریم.

 

مربای تازه توت فرنگی

 

مربای توت فرنگی خوش رنگ و خوشمزه

برای اینکه مطمئن شوید مربای شما قوام آمده می توانید

یه قطره از شربت مربا را بین انگشت سبابه و انگشت شست لمس کنید اگر حالت کشدار و چسبندگی داشت مربای توت فرنگی شما آماده است.

پس از سرد شدن میتوانید در ظرف مناسب بریزید و در داخل یخچال نگهداری کنید.

ریزه کاری های مهم برای پخت مربای توت فرنگی :

  1. برای پختن مربای توت فرنگی از قابلمه لعابی در ابعاد و اندازه مناسب استفاده کنید.
  2. مهمترین نکته در پخت مربا ، قوام آمدن شربت آن است که باید به آن دقت کنید.
  3. بعد از اینکه مربای توت فرنگی پخته شد باید صبر کنید تا کاملا خنک شود و بعد داخل شیشه بریزید.
  4. اگر توت فرنگی ها آب دار باشند ممکن است بیشتر از 30 دقیقه زمان برای قوام آمدن شربت نیاز باشد.
  5. از توت فرنگی های سفت ، ریز و بدون لک برای تهیه مربا استفاده کنید تا هنگام پخت مربا توت ها له نشوند و ظاهرخود را از دست ندهند.
  6. توت فرنگی های درشت را برای تهیه مربا خرد کنید . تا هم زمان پخت مربا کوتاه تر شود و هم رنگ مربا در اثر جوشیدن زیاد تیره نشود.
  7. به هیچ وجه قاشق خیس را داخل مربای پخته شده نزنید چون باعث کپک زدن آن میشود.
  8. برای اینکه مطمئن شوید قوام مربا کافیست باید ببینید بعد از خنک شدن حالت کشدار پیدا میکند یا نه . برای اینکار چند قطره از مربا را داخل ظرفی بریزد و امتحان کنید.
  9. درب قابلمه ی مربا را از اول تا آخر پخت نبندید تا رنگ مربا تغییر نکند.
  10. بهتر است برای توت فرنگی های شیرین به همان اندازه شکر در نظر بگیرید . ولی اگر مزه توت فرنگی ها ملس بود میزان شکر را یک و نیم برابر کنید.
  11. اگر شکر کم باشد و شربت مربا قوام نیاید و پخت توت فرنگی ها کافی نباشد ، مربا کپک میزند.
  12. زمان پخت مربا هر چقدر بیشتر باشد رنگ آن تیره تر می شود.
  13. دارچین ،هل، وانیل، زعفران و بادیان ستاره ای عطر مربا را بیشتر خواهند کرد .هرچند طعم توت فرنگی به تنهایی عطر مربا را منحصر به فرد میکند.
  14. حتما کف های را که روی مربا هنگام حرارت ایجاد میشود را بردارید تا هم مربا شکرک نزند و هم خوش رنگ تر بماند.
  15. زمان پخت مربا به مقدار آن بستگی دارد.
  16. برای اینکه مربا تیره رنگ نشود آبلیمو را در آخر پخت مربا اضافه کنید.